2000 VJET KRISHTERIM TE SHQIPTARËT

Miq të nderuar, zonja e zotërinj, dashamirë të librit e t’vërtetës shkencore, kam nderin që me rastin e dorëzimit të librit «2000 VJET KRISHTERIM TE SHQIPTARËT» në shtyp, t’ju informoj që ky libër me rëndësi të madhe kombëtare, do të promovohet në vigjilje të festës së flamurit kombëtar, më 27.11.2023 nga ora 11:00 në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës dhe më 02.12.2023 nga ora 13:00 në Hotel Gjuetia ne ishullin e Lezhës, e më pas në Maqedoni, Kroaci, Zvicër, Gjermani e shtete tjera të botës!

Në këtë libër me vlerë e peshë të madhe kombëtare, janë përmbledhur e botuar punimet shkencore të simpoziumit të parë shkencor mbi krishtërimin ndër shqiptarë : «2000 vjet të krishterimit te shqiptarët» – «2000 Jahre Christentum bei den Albanern» i mbajtur më 5 e 6 shtator 1998 në qytetin Arbon të Zvicrës!

Nê emër të Këshillit Organizativ të Simpoziumit dhe Këshillit Botues
Kristë Coli e Ahmet Asani