Mbulesa arabe nuk ka fare të bëjë me besimin në Zot!

Shamija e shkretëtirave arabe eshte e vjeter aq sa edhe zalli dhe era e shkretëtirave! Ne nje ambient ku pluhuri i zalli te ngjiten per trupi e ti verbojnë syte, eshte normale qe njerezit detyrohen te mbulohen e pështillen sa me shumë!
▪︎ Faktor tjeter vendimtar per mbulesen arabe, eshte legalizimi i haremeve dhe i poligamise sheriatike! Ne keto vende ku të pasurit dhe te pushtetshmit i lejohej (dhe ende i lejohet) te ketë 4 e më teper gra, logjikisht se te varferve e te papushtetshmëve nuk i mbetej tjeter perpos ti mbulonin e sa me shume t’i peshtjellnin femrat per ti shpetuar grabitjeve!
▪︎ Gjate evolucionit edhe femra shqiptare varesisht kushteve atmosferike dhe aktivitetit ka perdorur shamine, por vetem ne rast nevoje e jo per tu fshehur e mbyllur në vete! Shamia e bukur iliro shqiptare eshte vendosur e vendoset ende e zbukuruar ne dasma e ne festivale folklorike!
▪︎ Askush nuk eshte kunder besimit as kunder diversitetit fetar e kulturor, por nese dikush ka marr mision qe Kosoven e Shqiperine ta beje Arabi e ka shume gabim! Vërtetë duhet të jesh pa Frymë Njerëzore e Kombëtare e të jesh me duhmë djallëzore, që Shqiperine Etnike me detëra, lumenjë, male e fusha te bukura, ta bëshë të duket si shkretëtirë arabe!